Trilokaal-raadslid Martijn van Duijvenbode heeft bij de Raadsvergadering van 24 september vragen gesteld over de speelruimte voor aanvullende lokale coronamaatregelen. Naar aanleiding van het sterk toenemende aantal besmettingen in de regio Duin- en Bollenstreek maakt Trilokaal zich zorgen en willen wij als partij graag meedenken over een lokale aanpak. 

Van Duijvenbode gaf aan dat er lokaal wellicht enige beperkingen zijn door de coördinatie van maatregelen vanuit de Veiligheidsregio, maar tegelijkertijd zijn er misschien ook volop kansen om lokaal het verschil te maken. Suggesties die wij zo voor ons zien zijn bijvoorbeeld het herplaatsen van de matrixborden, het weer verplicht stellen van het noteren van gegevens bij restaurants en horeca, extra voorlichting bij sportverenigingen of het starten van een jongerencampagne in samenwerking met de jongeren denktank.

Burgemeester Carla Breuer gaf in een reactie aan dat het heel erg gewaardeerd wordt als er mensen meedenken over de aanpak van de coronacrisis. De matrixborden zijn inmiddels weer geplaatst en er liggen plannen op de plank, o.a. voor het sturen van een kaart naar alle jongeren in Teylingen. Burgemeester Carla Breuer gaat graag in gesprek met jongeren over corona en passende maatregelen. Wil je ook meedenken? Stuur haar een bericht via Twitter, of stuur haar een email. Je mag ook mailen naar Trilokaal raadslid van Duijvenbode (zie fractiepagina).

Alleen samen kunnen we het virus bestrijden!