De partijen VVD, CDA, Trilokaal en GroenLinks/PvdA gaan de komende tijd gesprekken voeren over samenwerking in een nieuw college van Burgemeester en Wethouders in Teylingen. Zij zien naar aanleiding van het advies van de formateurs Petra Habets en Robbert-Jan van Duijn voldoende basis om tot overeenstemming te komen en een akkoord te sluiten. De partijen nemen het eerder met alle negen partijen in de gemeenteraad gesloten raadsprogramma mee als uitgangspunt voor de gesprekken.

Fractievoorzitter Martijn van Duijvenbode is positief over de vorming van de nieuwe coalitie. “Wij kijken uit naar de vervolggesprekken! De combinatie van partijen zien wij als een mooie, brede afspiegeling van de raad. Daarnaast wil Trilokaal de weg die is ingezet met het raadsprogramma blijven volgen, om ons echt met alle negen partijen samen in te zetten voor de inwoners van Teylingen”

Trilokaal gaat de onderhandelingen in met Heleen Hooij als kandidaat wethouder. Heleen heeft zich als wethouder de afgelopen jaren met enorm veel passie en energie ingespannen voor de gemeente Teylingen en is voor vier jaar beschikbaar.