Vanavond, woensdag 30 maart, wordt de nieuwe Gemeenteraad van Teylingen geïnstalleerd. Fons Welters zal bij die installatie de 4e zetel innemen voor Trilokaal. Nico Ouwehand behaalde een voorkeurszetel, maar heeft besloten daarvan af te zien.

Nico Ouwehand stond als betrokken Warmonder zevende op de kieslijst voor Trilokaal. Na persoonlijke overwegingen heeft hij te kennen gegeven af te zien van zijn voorkeurszetel. De combinatie met zijn huidige beroepsmatige werkzaamheden is daarbij een belangrijke reden om de zetel op dit moment niet te aanvaarden. Nico heeft te kennen gegeven vanuit een andere positie Warmond te willen vertegenwoordigen, dicht bij de politiek en de fractie van Trilokaal. Zo zal Nico de fractie van Trilokaal gaan ondersteunen als adviseur en sluit hij aan bij het bestuur van de partij. De aandacht voor Warmond, recreatie en watersport zal daardoor door de fractie van Trilokaal, in nauwe samenwerking met Nico, serieus worden opgepakt in de nieuwe raadsperiode.

Vanwege de beslissing van Nico zou de zetel in eerste instantie vrijkomen voor Sassenheimer Tim van Loon (nummer 5 op de kandidatenlijst), eveneens op basis van voorkeursstemmen. Ook Tim ziet af van de zetel, vanwege aanstaande gezinsuitbreiding. Hierdoor neemt Fons Welters de 4e zetel in voor Trilokaal. Fons Welters was de afgelopen vier jaar al actief als raadslid voor Trilokaal en stond vierde op de kandidatenlijst.

Martijn van Duijvenbode, Sandra Jasperse, Carmen van Velzen en Fons Welters zullen met zijn vieren de fractie van Trilokaal vormgeven in de nieuwe raadsperiode.