Maandagavond, 28 maart, heeft de laatste raadsvergadering van de raadsperiode 2014-2018 plaatsgevonden. In totaal namen 8 raadsleden afscheid van de politiek, een aantal zelfs met Koninklijke onderscheiding. Trilokaal-fractievoorzitter Frans van Swieten was een van de afzwaaiende raadsleden en kreeg uit handen van de burgemeester de zilveren Jacoba van Beieren-penning voor zijn verdiensten als Raadslid. 

Frans is 7 jaar actief geweest als raadslid voor Trilokaal. Sinds begin 2018 was hij tevens fractievoorzitter. Lijsttrekker Martijn van Duijvenbode roemde in zijn speech de kalmte, positiveit en het optimisme van Frans. “Je laat je simpelweg niet snel uit het veld slaan Frans, een bijzondere eigenschap in deze hectische politieke arena”. Frans van Swieten heeft zich met name onderscheiden op het gebied van duurzaamheid, toegankelijkheid van de openbare ruimte en dienstbaar bestuur. Trilokaal bedankt Frans voor zijn toewijding en inzet voor de partij! Ondanks zijn afscheid van de Raad zal Frans als adviseur de fractie van Trilokaal blijven ondersteunen.

Namens Trilokaal vormden Frans van Swieten, Sandra Jasperse, Fons Welters en Martijn van Duijvenbode de fractie in de afgelopen raadsperiode. Martijn en Sandra zijn herkozen, terwijl ook Fons zich weer bij de fractie voegt nadat Nico Ouwehand zijn voorkeurszetel heeft afgewezen. De nieuwe raad wordt woensdagavond 30 maart geïnstalleerd.