Op zaterdag 9 november vond de jaarlijkse dag van de Mantelzorg plaats. Welzijn Teylingen zette deze dag de mantelzorgers van Teylingen in het zonnetje. Ruim 100 van de 630 in Teylingen bekende mantelzorgers kwamen op het evenement af. Trilokaal was er ook bij in de persoon van raadslid Sandra Jasperse. 

“Een geslaagde dag!” Zo omschreef Jasperse de dag. Er was van alles te beleven. Mantelzorgers gingen met elkaar het gesprek aan, konden dansen of lieten zich even verwennen. Bijvoorbeeld met een knipbeurt bij de kapper of met een gezichtsbehandeling, handmassage of voetverzorging. Daarnaast waren er creatieve workshops en informatiestands. Uiteraard was er ook een heerlijke lunch. Met recht een dag waarbij de mantelzorgers verwend werden.

Er was deze dag ook speciaal aandacht voor respijtzorg. Sandra Jasperse: “Het is goed om te horen waar mantelzorgers behoefte aan hebben als het gaat om respijtzorg. Welzijn Teylingen heeft er goed aan gedaan om via gesprekleiders goede informatie op te halen. Zo kunnen we met elkaar ervoor zorgen dat onze mantelzorgers nog beter ondersteund worden”. Het aantal mantelzorgers neemt in het hele land toe. Gelukkig weten er steeds meer mensen hun weg te vinden naar de gemeente of welzijn Teylingen als er ondersteuning nodig is. Op een dag als deze volgen er ook vele verhalen van mensen die steun en hulp hebben ervaren vanuit de gemeente bij de zorg voor hun naaste.

De dag van de mantelzorg kende zo’n grote opkomst dat er volgend jaar meer capaciteit gewenst is. Ondanks dat heeft Welzijn Teylingen onder leiding van Leny Noteboom deze dag in goede banen weten te leiden. Namens Trilokaal, bedankt voor het organiseren!