Zeven jaar na het initiatief van Trilokaal (uit 2016) is het eindelijk zover: Teylingen heeft een sociale kaart. Bij de feestelijke lancering sneden Trilokaal-fractievoorzitter Martijn van Duijvenbode en CDA-wethouder Reny Wietsma samen de taart aan voor de livegang. “Meedoen in Teylingen” is de titel van de langverwachte digitale sociale kaart. Hij is nu te bekijken op www.meedoeninteylingen.nl.

Het idee van de sociale kaart werd twee raadsperiodes terug door Trilokaal gelanceerd met een motie die unaniem werd aangenomen in de gemeenteraad. Een digitale sociale kaart is een platform waar inwoners snel en overzichtelijk kunnen vinden waar ze terechtkunnen met vragen over zorg bijvoorbeeld. Naast inwoners kunnen ook verenigingen en zorgprofessionals snel vinden welke partijen er actief zijn in Teylingen op gebieden als zorg, ontmoeting en welzijn. De sociale kaart is in beheer bij Bibliotheek Bollenstreek en wordt steeds verder uitgebreid.

De uitvoering van de Trilokaal motie uit 2016 liet lang op zich wachten. Trilokaal fractieleden Sandra Jasperse en Martijn van Duijvenbode bleven de afgelopen jaren samen actief inzetten op de komst van de sociale kaart. En met succes! Hiermee is een belangrijke verkiezingsbelofte van Trilokaal ingelost en is een langgekoesterde wens van onze partij in vervulling gegaan. We blijven het platform goed monitoren en denken graag mee over verdere verbeteringen.