Bij de Raadsvergadering van donderdag 28 september 2020 is het doek gevallen voor Meermaker Teylingen (MMT). Meermaker, de duurzaamheidsaanjager voor Teylingen, werd begin 2019 in het leven geroepen na een initiatiefvoorstel van Trilokaal uit 2017. Tot onze teleurstelling was een meerderheid van de Raad na een jaar al voor het stopzetten van alle activiteiten. 

Trilokaal diende samen met D66, de CU en de fractie Koot een motie in om dit tegen te gaan en enkel te stoppen met de investeringstaken van Meermaker en continuering van de overige taken te onderzoeken. Meermaker heeft in een jaar tijd veel expertise opgebouwd en gedeeld en kent een goed netwerk om duurzaamheid bij bedrijven aan te jagen. Stoppen met Meermaker was in onze optiek dan ook enorm zonde en veel te prematuur. De motie van o.a. Trilokaal haalde echter geen meerderheid van de Raad waardoor Meermaker wordt stopgezet. Dit betekent dat het College bepaalde duurzaamheidstaken opnieuw moet bekijken.

Trilokaal betreurt het besluit van de Raad en zal zich blijven inzetten om duurzaamheid aan te blijven jagen voor Teylingen.