Tijdens de meest recente vergadering van de Commissie Welzijn heeft Trilokaal-raadslid Martijn van Duijvenbode opnieuw opgeroepen tot de komst van een sociale kaart. De komst van een sociale kaart in Teylingen is al jaren een speerpunt van de partij.

In de vergadering van 17 juni stond het project Integrale Toegang op de agenda. Volgens van Duijvenbode ligt er in de driehoek tussen het project Integrale Toegang, het sociale team en een sociale kaart een krachtige combinatie om het zorglandschap overzichtelijker te maken voor inwoners, raadsleden, ambtenaren en zorgprofessionals. Diverse andere partijen steunden de oproep voor de komst van een sociale kaart.

Een sociale kaart is een online (maar soms ook offline) medium waarop een zorglandschap in een regio in kaart wordt gebracht. De sociale kaart kan tevens als informatieplatform dienen. Trilokaal heeft eerder in 2016 en 2017 al moties ingediend over dit onderwerp die raadsbreed zijn aangenomen.

De wethouder heeft in reactie laten weten dat er is ingezet op het platform Buurbook als sociale kaart. Later dit jaar komt de wethouder met een raadsmemo om de stand van zaken toe te lichten en dan wordt er opnieuw gesproken over dit onderwerp.