Uitreiking vrijwilligersprijs Teylingen 2019

Afgelopen donderdag, 12 december, was de uitreiking van de vrijwilligersprijs Teylingen 2019. Gedurende het jaar zijn er drie rondes geweest waar diverse vrijwilligersprojecten uit de gemeente aan mee hebben gedaan. Bij de feestelijke uitreiking afgelopen donderdag in Cheers, Voorhout, werd de hoofdprijs uitgereikt aan Project “In de buurt” van het Raamwerk. Trilokaal-raadslid Dion Piket was als jurylid de afgelopen jaren betrokken bij de vrijwilligersprijzen. 

De jurering voor de vrijwilligersprijzen wordt gedaan op drie onderdelen; Passie, onderscheidenheid en verbinding. Middels rapportcijfers worden de inzendingen beoordeeld. Per ronde leverde dat een winnaar op. In 2019 waren de kwartaalwinnaars: Project “In de buurt” van het Raamwerk, De kerstwandeling en “Heel Sassem Kwizzt”.

In het vierde kwartaal wordt de eindwinnaar bekend gemaakt. “In de buurt” is uiteindelijk de eindwinnaar geworden over heel 2019. De uitreiking van de hoofdprijs werd gedaan door wethouder Arno van Kempen. De kwartaalwinnaars ontvangen elk een prijs van 250 euro en deden mee voor de jaarprijs van maar liefst 1.000 euro. De eindwinnaar ontvangt een mooi beeldje waar “verbinding” mee wordt uitgestraald. Na de prijsuitreiking werd er nog lang nagepraat en vooral ook contacten gelegd tussen de diverse vrijwilligers-initiatieven.

De jury bestaat uit drie personen;

  • Ronique Gerlof, namens de gemeente Teylingen
  • Els Koster, namens stichting Welzijn Teylingen
  • Een raadslid vanuit de gemeente Teylingen.

Trilokaal-raadslid Dion Piket had de eer om deze rol de afgelopen drie jaar in te vullen namens de raad. Hij was tevens voorzitter van de jury. Vanaf volgend jaar draagt hij het stokje over aan Manon van Dijk, raadslid voor het CDA. Zij zal deze rol maximaal een jaar vervullen en dan het stokje overgeven aan een ander raadslid van een andere partij. “Ik heb het de afgelopen drie jaar met veel plezier mogen doen en heb gemerkt dat in Teylingen het vrijwilligers klimaat gigantisch is” – Dion Piket