Raadsprogramma aangenomen, college geïnstalleerd

Tijdens de speciale raadsvergadering van donderdagavond 31 mei is het raadsprogramma van VVD, Trilokaal en D66 aangenomen. Een ruime meerderheid van de raad stemde voor het programma. Aansluitend werd ook het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders geïnstalleerd.

Het raadsprogramma vormt de basis voor het collegeakkoord waarin de preciezere uitwerking van de programmapunten tot stand zal komen. Het college zal naast burgemeester Carla Breuer bestaan uit drie wethouders. Naast Bas Brekelmans (VVD) en Arno van Kempen (D66) neemt Rob ten Boden namens Trilokaal plaats in het college als wethouder.

Bijzonder moment tijdens de vergadering was de koninklijke onderscheiding voor Rob ten Boden, voor zijn verdiensten als raadslid. Rob is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Rob was al sinds 2002 actief als raadslid in de lokale politiek en trad af als raadslid om de functie van wethouder te kunnen vervullen.

Aan het eind van de vergadering is Martijn van Duijvenbode voor Trilokaal beëdigd als nieuw lid van de gemeenteraad. Hij vult daarmee het gat in de raad wat is ontstaan na de installatie van Rob ten Boden als wethouder. Frans van Swieten neemt per direct de functie van fractievoorzitter over van Rob.