Lodewijk Grooters

Leeftijd: 55
Woonplaats: Warmond
Beroep of beroepservaring: Ambtenaar Ministerie van Defensie,
consultant

Persoonlijke speerpunten: Goed ondernemersklimaat, dienstbare en
veilige gemeente

Over Lodewijk Grooters:

Even voorstellen; Ik ben in 1962 geboren in Den Haag en woon al 22 jaar met veel plezier in Warmond. Al sinds 1996 ben ik politiek actief geworden en heb 10 jaar als bestuurder van een politieke partij en als raadslid gewerkt in Warmond.

Na de herindeling ben ik gestopt met de politiek maar wilde toch weer graag actief worden en heb mijn politieke thuis gevonden bij Trilokaal. Een neutrale lokale partij die niet afhankelijk is van nationale politieke partijstandpunten, maar met een duurzaam, betrokken, vernieuwend maar vooral daadkrachtig verkiezingsprogramma.

Na een hbo-opleiding commerciële economie heb ik een KMA-opleiding gedaan als reserveofficier. Ik werk o.a. voor het ministerie van defensie in Den Haag en hou mij bezig met bestuurskundige zaken zoals reorganisaties. Hiernaast ben ik actief dienend reservist en veteraan bij defensie. Daarnaast ben ik ook o.a. voorzitter van het veteranen ontmoetingscentrum in Sassenheim. Mijn civiele achtergrond is marketing & sales management waarvoor ik als consultent werkzaam ben als zzp-er. Deze kennis en mijn eerdere politieke ervaring wil ik graag inzetten om de lokale economie te stimuleren en de veiligheid op straat te verbeteren.

Ook wil ik mij inzetten voor een bereikbaar en dienstbaar ambtelijk apparaat, zonder teveel onnodige regelgeving. De gemeente moet toegankelijk zijn voor alle bewoners, ondernemers en verenigingen. Ik vind het dan ook belangrijk om goed te luisteren naar de bewoners. Samen met u wil ik werken aan een economisch bloeiende, veilige en toegankelijke gemeente. Ook voor starters die een woning zoeken, moet Teylingen een duurzaam, veilig en prettige woonomgeving kunnen zijn.