Bezoek Trilokaal aan Veteranen Duin & Bollenstreek

Trilokaal heeft op woensdag 28 februari een bezoek gebracht aan de stichting Veteranen Duin en Bollenstreek. Kandidaat raadsleden Frans van Swieten, Martijn van Duijvenbode en lijsttrekker Rob ten Boden gingen in gesprek met vicevoorzitter van de veteranen, Jos Leenheer, over de doelstellingen en het maatschappelijk werk van de stichting.

De stichting, gevestigd aan de Hoofdstraat in Sassenheim, is inmiddels zes jaar actief. In het centrum werken opgeleide ‘nuldelijnsvrijwilligers’ die veteranen en hun familie helpen bij problemen als PTSS en het verwerken van hun oorlogsverleden. Het centrum functioneert ook als een verlengstuk van het landelijke veteranenloket. Door de inzet van het centrum worden sociale escalaties bij veteranen voorkomen. Hoewel de stichting subsidie krijgt vanuit het landelijke veteranenloket, moeten ze de rest van de kosten zelf dekken.

Trilokaal is enthousiast over het centrum en de maatschappelijke bijdrage. Lijsttrekker Rob ten Boden: “De WMO-functie die de stichting vervult is zeer waardevol voor deze regio. We zetten ons ervoor in dat het centrum ook in de toekomst zijn functie kan blijven vervullen. We overwegen op korte termijn een motie in te dienen om de benodigde geringe financiering van het platform te bestendigen.”